Dat communicatie voor een cateraar van groot belang is, beseffen Gerbrecht Voorspoels en Christophe Leysen maar al te goed. Naast cateringbedrijf Tømmer Food & Wood, met hout als centraal thema, heeft het duo nu Tømmer Bureau opgestart. Met het aparte bureau wil de zaak uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver beter tegemoet komen aan de aanvragen van de klanten. “Het is in onze ogen een basisrecht voor onze klanten om, naast geweldig lekker eten, een vlotte communicatie te hebben”, zeggen beide heren.

Van exclusief koken op een privéjacht tot koken op één van de grootste festivals van België. Tømmer heeft reeds een sterk palmares bijeen gekookt. “Maar om echt te slagen heb je ook een concrete structuur nodig”, vertellen Gerbrecht Voorspoels en Christophe Leysen. “Mails kwamen op de tweede plaats, waardoor klanten pas enkele dagen later een reactie kregen. Iedereen is begonnen met een passie voor koken en het bureauwerk verdwijnt dan snel op de achtergrond. Vroeger belden ze naar onze gsm, maar meestal ben je met iets bezig of op een feest aan het werken. Dan is het niet evident om iemand van een goed antwoord te dienen.” Tømmer Food & Wood focust zich voornamelijk op privéfeesten en in het bijzonder trouwfeesten. “Mensen willen dan tot in de puntjes voorbereid zijn, en dat vergt heel veel communicatie. Soms krijgen we zelfs 40 tot 60 mailtjes voor één feest met allerlei vragen en aanpassingen.”

Nadat het aantal aanvragen voor feesten ook de hoogte inging, vonden Voorspoels en Leysen de tijd gekomen om de touwtjes van de communicatie professioneel in handen te nemen. “Ikzelf palm de bureau in, en streef ernaar om de mails die op weekdagen tussen 9 en 16 uur verzonden zijn, binnen het uur te beantwoorden”, zegt Christophe Leysen. “Met Tømmer Bureau worden we nog effectiever dan voorheen”, besluit het duo drie jaar na de start van hun cateringbedrijf.