MECHELEN – Joker stelt vast dat de Verenigde Staten van Amerika, Canada en verre niet-Westerse landen steeds meer populariteit genieten bij groepsreizigers. Dat vertellen de bezoekerscijfers op de website, enkele weken nadat de Mechelse reisorganisatie het aanbod voor 2018 en voorjaar 2019 lanceerde.

Met 195 unieke reizen in kleine groep naar 104 landen behoort Joker tot één van de belangrijkste spelers als aanbieder van avontuurlijke en duurzame groepsreizen. Dit jaar werden er 27 nieuwe reizen aan het aanbod toegevoegd. Het concept is daarbij steeds hetzelfde: originele reizen in een groep van maximaal 13 personen, gepaard met actie, eigen inbreng en ontmoetingen met de lokale bevolking.

Drie weken nadat het nieuwe aanbod werd bekendgemaakt, blijken vooral de Verenigde Staten en Canada aan interesse te winnen. Terwijl beide landen vorig jaar nog op positie 3 en 4 stonden, palmen ze dit jaar de eerste twee posities in de top 10 in.

Weg van het Westen

Indonesië, Sri Lanka, Colombia, Cuba, Tanzania, Italië, Peru en Bolivia vervolledigen de top 10. Ook reizen naar Costa Rica, Argentinië, Chili en Kirgizië blijven het opvallend goed doen.

“Verder wekt het Afrikaanse continent evenzeer veel belangstelling. Naast Tanzania en andere safarilanden is ook zuidelijk Afrika met Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe, Botswana en Zambia een populaire bestemming. In Europa scoren de Scandinavische landen goed”, zegt Jeroen Vincken, persverantwoordelijke bij Joker.