LONDERZEEL – Johan De Saegher is de nieuwe ceo van Belchim Crop Protection uit Londerzeel. Hij is de opvolger van de stichter en ceo van het bedrijf Dirk Putteman die in januari onverwacht overleed.

Johan De Saegher is al drie jaar ceo van Bi-PA, de biologische ontwikkelingsfirma die op hetzelfde adres gevestigd is als Belchim. Nu is hij dus ook ceo van Belchim.

Bi-PA ontwikkelt en registreert biologische gewasbeschermingsmiddelen op wereldschaal, maar heeft geen rechtstreekse markttoegang. Voor de vermarkting van zijn producten in Europa doet dit bedrijf een beroep op Belchim Crop Protection. In andere werelddelen wordt samengewerkt met andere distributeurs.

Belchim vermarkt niet enkel de producten van Bi-PA, maar ook eigen gewasbeschermingsproducten en producten van andere leveranciers.

Ervaring

De aanstelling van De Saegher als ceo van Belchim was volgens het bedrijf de uitdrukkelijke wens van Dirk Putteman. Ook de familie Putteman, die een controlerend belang houdt in het bedrijf, heeft het volste vertrouwen in De Saegher.

Johan De Saegher heeft volgens Belchim reeds een ruime managementervaring opgebouwd bij Taminco, waar hij onder meer manager was van de gewasbeschermingsdivisie en verantwoordelijk was voor veevoeradditieven en de ontwikkeling van Aziatische en Latijns-Amerikaanse markten. De Saegher is doctor in de chemische technologie.

Belchim, opgericht in 1987, groeide gestaag onder leiding van Dirk Putteman en bereikte in 2017 een omzet van circa 500 miljoen euro. Het bedrijf werkt onder meer nauw samen met enkele Japanse grondstoffenleveranciers, die ook een belang hebben in de onderneming.