Jochen Müller. © Dachser.

WILLEBROEK – Dachser Air & Sea Logistics heeft een nieuwe coo. Jochen Müller volgt Thomas Reuter op die na 39 jaar bij Dachser met pensioen ging.

Jochen Müller is sinds oktober 2016 in dienst bij Dachser om zich voor te bereiden op zijn taak als coo. Hij zal het werk van Thomas Reuter voortzetten met kerntaken als de verdere ontwikkeling van het intercontinentale lucht- en zeevrachtnetwerk en de koppeling daarvan met het Europese landvervoersnetwerk. Op die manier kan intermodale logistieke meerwaarde voor klanten worden gecreëerd.

Jochen Müller werkte voorheen voor Schenker Duitsland AG. Hier was hij verantwoordelijk voor de regio Midden-Europa wat betreft luchtvracht, sales (lucht- en zeevracht) en logistiek voor wereldwijde verhuizingen, beurzen en sportevenementen.

Daarvoor was hij ceo van de Britse dochteronderneming van Schenker, waar hij verantwoordelijk was voor weg-, lucht- en zeevracht en de beurslogistiek.

“Jochen Müller heeft zich ingewerkt in onze bedrijfsstructuren en kent alle processen en uitdagingen van Dachser op internationaal niveau”, zegt Bernhard Simon, ceo van Dachser.

80 miljoen zendingen

Dachser is actief in weg-, lucht- en zeetransport en biedt een breed pakket van diensten aan, met transport, warehousing en klantspecifieke services.

In 2016 genereerde het bedrijf met 80 miljoen zendingen wereldwijd een bruto-omzet van 5,71 miljard euro. In België heeft Dachser vier eigen vestigingen (in Willebroek, Moeskroen, Manage en Brussel) en telt het bedrijf ongeveer 300 medewerkers.