jovanbiesbroeckDe raad van bestuur van Telenet Group Holding NV heeft Jo Van Biesbroeck gecoöpteerd als nieuwe onafhankelijke bestuurder, en benoemd als voorzitter van het auditcomité van Telenet. Dat gebeurde na het vrijwillig ontslag van Stéfan Descheemaeker die tot voor kort die functies bekleedde. De eerstvolgende algemene vergadering van Telenet zal beslissen over de definitieve benoeming van Jo Van Biesbroeck.

Bert De Graeve, voorzitter van de raad van bestuur van Telenet: “Ik ben heel blij dat wij de heer Van Biesbroeck kunnen coöpteren als onafhankelijk bestuurder, en benoemen als voorzitter van het auditcomité van Telenet. De heer Van Biesbroeck heeft een jarenlange expertise opgebouwd bij AB Inbev, waar service en kwaliteit van dienstverlening primordiaal is. Hij is vertrouwd met de Belgische context waarin Telenet opereert, maar heeft bovendien een zeer uitgebreide internationale ervaring en een enorme strategische en financiële kennis. De raad van bestuur kijkt er naar uit met hem samen te werken.”

De bestuurders en het management van Telenet bedanken Stéfan
Descheemaeker uitdrukkelijk “voor zijn uiterst waardevolle inzet om Telenet te laten uitgroeien tot één van de meest performante en innovatieve kabelbedrijven in de wereld”.

Jo Van Biesbroeck (59) is sinds 2014 Chief Strategy Officer van Anheuser-Busch InBev. NV, waar hij in 1978 ook zijn carrière begon. Anheuser-Busch InBev is de wereldwijde leidinggevende brouwer en behoort tot de top vijf van de wereld van
bedrijven actief in consumptiegoederen. Van Biesbroeck bekleedde diverse functies in controlling en financiën en was achtereenvolgens sr Vice President Corporate Strategy, Chief Business Development Officer, Chief Strategy and Business Development Officer, Chief Sales Officer en Zone President West Europe.

Vanaf 1 september wordt Jo Van Biesbroeck ook manager van voetbalclub RSC Anderlecht. Hij zetelt eveneens als onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder van Kinepolis Group NV.