HEIST-OP-DEN-BERG – Koks Jess Van Weert van het Heistse restaurant à la carte en Dirk Ver Heyen van restaurant Potiron in Kasterlee, ook bekend van RTV, lanceren samen de oranje MX-Gin op basis van de pompoen Cucurbita maxima en yuzu, een Japanse citrusvrucht. Jess Van Weert stopt eind deze maand als chef van à la carte en concentreert zich op zijn drankenhandel.

Eind deze maand stopt Jess als chef-kok van restaurant à la carte. Hij verdeelt met GD Brands wereldwijd dranken en opent voor het gloednieuwe GD Brands Logistics een vast kantoor in Co-working Y-zOne in het industriepark van Hulshout.

Van Weert was elf jaar de drijvende kracht van à la carte, maar de drankenhandel eiste steeds meer tijd op. Daarom werd de knoop doorgehakt. A la carte werd verkocht aan Ingrid Roose en haar zoon Job Docx, die tot nu toe sous-chef was in het restaurant. Daar verandert niets, want met uitzondering van Jess Van Weert blijft hetzelfde team er actief. Zaterdag voert Van Weert zijn laatste service uit. Het restaurant sluit dan veertien dagen en gaat opnieuw open op 15 november met de nieuwe eigenaars.

Jess Van Weert lanceerde dinsdag samen met collega Dirk Ver Heyen van Potiron de oranje MX-gin op basis van pompoen en yuzu. Ze mikken op de Belgische en de Nederlandse markt. Met MX, wat staat voor Maxima, hebben ze meteen een link naar de Nederlandse koningin, wat de verkoop mogelijk een boost kan geven in Nederland.

 

Als je tonic toevoegt, kleurt de gin goud. “Dat is een schitterend effect. Ook de smaak- en geurcombinatie van pompoen en yuzu  is uniek. We zijn er zeker van dat MX-Gin een succes wordt.”

Combinaties

De makers stellen een aantal botanicals voor die perfect passen bij de gin. “Geroosterde pompoenpitten en pompoenzestes, oranjebloesem, gember en yuzu. Omdat MX-Gin ook puur zeer lekker is, biedt hij talloze mogelijkheden in de keuken: als granité met limoen bij oester, als frisse gel bij kingkrab of als dessert met citrus sorbet. Om het verhaal af te ronden: de gin is heerlijk met Sergio Herman’s Fever Tree Clementine Tonic op basis van clementines en kaneel.”