Jess Van Weert, chef van het Heistse restaurant a la carte, lanceert in samenwerking met Black & Bianco de zomerse cocktail Porto Tonic. De succesvolle wijnlijn Onverwacht van Jess Van Weert wordt aangevuld met een eigen rosé.

De nieuwe cocktail is een blend van witte port en tonic. “Een elegante, knisperfrisse mix met een optimale balans tussen zoet en bitter, perfect voor eindeloze zomeravonden”, zegt Jess Van Weert. Hij serveert de Porto Tonic met meloen en een blaadje basilicum. “Helemaal compleet is deze mix bij een lolly van ganzenlever’, aldus Van Weert die de cocktail een gastronomische toets gaf.

Witte of zwarte fles

Porto Tonic is een aanvulling op het succesvolle Black & Bianco gamma met wijnen en cocktails die verkrijgbaar zijn in België, Nederland, Zuid-Spanje, Mallorca, Ibiza en Griekenland. “Onze missie is om onze klanten kennis te laten maken met heerlijke smaken, zonder dat ze hoeven te verdwalen in honderden merken, druivenrassen of verschillende flessen. We bieden onze kwaliteitswijnen betaalbaar en herkenbaar aan in een fles die óf wit óf zwart is’, vertelt de Nederlandse eigenaar Coen Scholder van Black & Bianco.

Ook nieuw is Onverwacht Delicious Rosé, de nieuweling in de succesvolle wijnlijn Onverwacht die Jess in 2015 lanceerde. “De Delicious Rosé heeft een zeer lichte kleur, wat erg in trek is en doet denken aan de Provence. Je proeft aardbei en zomerfruit, gevolgd door een lange afdronk. Deze rosé is geschikt voor elke gelegenheid.”