Na een positieve samenwerking vijf jaar geleden heeft Jesco, de professionele school voor autobeheersing, opnieuw voor Mazda als wagenpartner gekozen. De Auto Training School is langs de A12 in Puurs gelegen op een boogscheut van het verkoopkantoor van Mazda Belux in Willebroek, tevens de logistieke draaischijf van Mazda in Europa. Jesco zal het volledige Mazda-gamma in gebruik nemen. Het gaat om 11 wagens in totaal, van Mazda2 tot Mazda MX-5.

De samenwerking zorgt voor grote tevredenheid bij managing director Dirk Van Hooydonk van Jesco Auto Training School: “We hebben nu een dynamische autopartner die ons steunt met een uitgebreid en gevarieerd wagenpark.” Zowel Mazda als Jesco zetten in op actieve en passieve veiligheid. Onder de noemer i-ACTIVSENSE beschikt Mazda over een arsenaal aan elektronische rijhulp- en waarschuwingssystemen, die zelfs op de kleinste modellen worden aangeboden. “Mazda zet 100 procent in op de veiligheid van haar wagens en wil daarnaast de actieve factor, namelijk de chauffeur, sensibiliseren en leren om echt veilig en intelligent met de auto te rijden. Dat vormt de sterke basis van onze professionele samenwerking”, aldus Van Hooydonk.

Jesco werd in 1976 opgericht door Mike Van Hooydonk. De rijvaardigheidsschool ontvangt op jaarbasis ongeveer 4.000 cursisten verspreid over zo’n 300 trainingsdagen. Het gaat daarbij zowel om particulieren als om bedrijven die hun werknemers een degelijke rijvaardigheidscursus willen aanbieden. Tijdens de dagstages wordt zowel theoretisch als praktisch rond de drie basisaspecten van veilig en intelligent autorijden, met name attitude, vaardigheden en reflexen, gewerkt.