Studio 100, met hoofdkantoor in Schelle, lanceert een nieuw opmerkelijk initiatief. In samenwerking met het Boomse recreatiedomein De Schorre organiseert het bedrijf het muziekfestival Lekker Klassiek. Klassieke muziek wordt er gecombineerd met gerechten op njam!-niveau. De artistieke leiding van het nieuwe festival is in handen van topmuzikant Jef Neve.

Anja Van Mensel, CEO van Studio 100 Benelux: “In het verleden hebben we vooral gefocust op entertainment voor families met kinderen. We willen in de toekomst graag onze expertise aanwenden om ook actief te gaan werken naar een breder publiek. Net zoals 40-45 past Lekker Klassiek volledig in die doelstelling.”

Voor Lekker Klassiek werd een samenwerking aangegaan met het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. “Met onze evenementen mikken we in De Schorre op een divers en breed publiek, maar we hebben nog geen vaste afspraak rond klassieke muziek. We vinden het een grote meerwaarde dat dankzij Lekker Klassiek ook liefhebbers van klassieke muziek hun weg naar De Schorre vinden én dat liefhebbers van De Schorre hun weg naar klassieke muziek vinden”, zegt Bruno Peeters, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen.

Artistiek leider Jef Neve verzamelde voor het festival o.a. de gezelschappen O’Brass en Vivente Voce en solisten als Liebrecht Vanbeckevoort, Anja Van Engeland, Ana Naqé, François Soons en Agris Hartmanis. Neve neemt zelf samen met de andere solisten deel aan het slotconcert, begeleid door het symfonisch orkest La Passione.

Tijdens het festival zorgen de topchefs van kookzender njam! bij de foodstands voor heerlijke gerechten. Ze zijn ook aanwezig: Roger van Damme, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Michaël Vrijmoed, Jan Buytaert, Jan Tournier, Julie Baekelandt, Manuel Wouters, Dagny Ros Asmundsdottir en Quyên Truong Thi.

Het festival heeft plaats op 26 augustus.