Ruim 100 belangstellenden bezochten woensdagmiddag het JCI Starterscafé in zaal Socio van het stadion van SK Lierse. Het event werd georganiseerd door de JCI-afdelingen Mechelen, Lier, Antwerpen en Gheel-en-Thals.

“We willen met deze beurs de drempelvrees doen afnemen en iedereen laten kennismaken met ondernemerschap. Het thema Handig? Word zelfstandig! is specifiek gericht op stielmannen of –vrouwen die een eigen zaak willen starten. We merken dat steeds meer mensen een eigen zaak wel zien zitten, maar toch blijft het voor velen onduidelijk hoe ze eraan kunnen beginnen. Met het starterscafé willen we de drempel verlagen en alle instanties die nuttig kunnen zijn bij de start van een bedrijf verzamelen op één beursvloer”, zeggen de organisatoren.

De starters en ondernemers in spe konden met hun vragen terecht bij onder meer advocaten Gwen Smans en Leen Putman van Vermeulen Heylen Michiels advocaten, gespecialiseerd in arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht, de Mechelse co-workingplace Conventus die binnenkort opent, het Mechelse Cre@activ, gespecialiseerd in webdesign, grafisch ontwerp en digitale marketing, en Blueground uit Keerbergen, experts in finance en accountancy. Er was ook een vertegenwoordiging van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen.

Tijdens het event deelden verscheidene sprekers hun ervaringen met de aanwezigen. Bij hen waren ook jonge Mechelse ondernemers: Wiet Vande Velde van Maro/RED en Elien Defraeije van Cre@ctiv.