MECHELEN – JCI Mechelen, dat ondernemende jonge mensen tot 40 jaar verenigt, organiseert samen met de Mechelse Bib een bordspelnamiddag naar aanleiding van International Games Day.

Net als meer dan 1000 bibliotheken over de hele wereld zal de Bib in Mechelen op 29 oktober veranderen in een spelparadijs. Tijdens de spelnamiddag in het kader van de International Games Day kunnen liefhebbers niet alleen voor het eerst kennismaken met bordspellen. Ook fervente spelers zijn welkom.

“We kijken enorm uit naar deze eerste editie van de International Games Day”, aldus de enthousiaste groep van het organiserende JCI Mechelen. “Naast Aalst is Mechelen de enige stad in de Benelux die hieraan deelneemt. Tegelijk gaan we met JCI Mechelen de uitdaging aan om Mechelaars van alle leeftijden met zoveel mogelijk verschillende beroepen samen te brengen. We proberen voor iedere letter van het alfabet minstens één beroep vertegenwoordigd te zien.”

Niet alleen ondernemers en werknemers maar ook studenten zijn welkom. De organisatie zorgt voor een ruim aanbod aan spellen, maar bezoekers mogen ook hun eigen bordspellen meebrengen.Het evenement vindt plaats op zondag 29 oktober van 13 tot 18 uur in de Bib, Moensstraat 19 in Mechelen.

Initiatief nemen

JCI Mechelen is onderdeel van JCI, een internationale organisatie met als missie: Groeikansen aanbieden die jonge mensen aanzetten tot het creëren van positieve veranderingen. In onze complexe samenleving wil JCI jongeren inspireren en aanzetten tot het nemen van initiatief. Door hun activiteiten binnen JCI werken de leden en kandidaat-leden aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit wordt bereikt door actief deel te nemen aan interne trainingsprogramma’s en het plannen en uitvoeren van projecten die baat brengen aan het individu en de gemeenschap.