LIER – Op 14 maart zet JCI Lier voor de vierde keer zijn schouders onder Jobmatch. Momenteel is de Lierse vereniging voor jonge professionals en ondernemers nog op zoek naar bedrijven en mensen die uitkijken naar een uitdaging.

Eén van de grootste uitdagingen voor ondernemingen is het vinden en behouden van werknemers. Die uitdaging uit zich vandaag, maar zal ook morgen overeind blijven staan. Ook in Stad Lier is dit gegeven actueel. Daar bestaat de uitdaging uit de hoge werkloosheidsgraad bij de Lierse jeugd en de vaak moeilijke procedures bij 55-plussers.

“We merken dat werknemers zich anno 2018 willen identificeren met het bedrijf waarvoor ze werken”, zegt Kenneth De Decker, voorzitter van JCI Lier. “Het is niet meer éénrichtingsverkeer waarbij de werkgever beslist. Ook de werknemer legt alsmaar meer gewicht in de schaal tijdens het sollicitatieproces.”

Zoektocht naar talent

“Met een focus op Stad Lier gaan wij nu op zoek naar bedrijven die extra talent kunnen gebruiken en naar mensen die dat talent kunnen zijn”, vertelt Kenneth De Decker. Bedrijven zoals VDAB, Randstad, Defensie, Electro Zwijsen en HR Rail zijn al aan boord. “Voor de start van Jobmatch organiseren we ook een netwerkmoment voor deze bedrijven zodat ze hun ervaringen over dit topic met elkaar kunnen delen.”

Verder zullen enkele sprekers de dag inhoudelijk vullen. De laatste hand wordt gelegd om in te spelen op het sollicitatieproces, jeugdwerkloosheid en 55-plussers. “Merkstrategie- en brandexpert Stef Verbeeck is onze eerste spreker. Hij zal het hebben over de valkuilen in 2018 en waarom jij aan jouw merk kan werken.”