LIER – Inzet voor de gemeenschap is een belangrijke pijler van de werking van JCI, en JCI Lier zet dit om in de praktijk. Met de steun van drie bedrijven gaan ze klussen in het huis van een kankerpatiëntje.

De kleine Adam uit Kontich vecht sinds 2015 tegen leukemie. Hij werd kankervrij verklaard in juni 2017, maar kreeg opnieuw slecht nieuws in oktober vorig jaar. De familie is opnieuw het gevecht aangegaan om de ziekte te overwinnen. 

JCI Lier, een organisatie van actieve ondernemende mensen, wil mee vechten en helpen waar het kan, om het leven van het gezin van Adam wat aangenamer te maken. Daarom heeft de organisatie op zaterdag 28 april een klusmoment gepland, om enkele zaken te herstellen en op te fleuren in het huurhuis waar Adam en zijn gezin wonen.

Hulp van bedrijven

Kenneth De Decker, voorzitter van JCI Lier: “Op dit moment is Adam in het ziekenhuis met zijn mama en zijn ze gestart met een zware chemokuur. Dit is nodig om zijn lichaam voor te bereiden op de nodige transplantatie. Wanneer Adam thuiskomt, staan hem een paar hele leuke verrassingen te wachten. Bij dit project krijgen we hulp van drie bedrijven: decoratie- en schilderwerken Philip Peeters uit Lier, Imprenta uit Wilrijk dat zorgt voor een coole print en designbureau printthings. We willen nog niet te veel verklappen over het resultaat, maar het heeft te maken met FC Barcelona, de favoriete club van Adam.”

Adam wordt opgevolgd door Ons Steentje, een organisatie die talloze gezinnen helpt waar een kind levensbedreigend ziek is. JCI Lier vzw schenkt, dankzij de hulp van een anonieme weldoener, 1.000 euro aan de organisatie.