MECHELEN – De Mechelse fotograaf Jasper Jacobs heeft de Nikon Sport Press Photo Award gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn opmerkelijke foto De lauwerkrans van Nafi Thiam.

De jonge Mechelse sportfotograaf heeft topatlete en sportfiguur van het afgelopen jaar Nafi Thiam volgens de professionele jury op een haast goddelijke manier in beeld gebracht met zijn foto De lauwerkrans van Nafi Thiam.

De foto werd genomen tijdens de zevenkamp in Götzis, waar Nafi Thiam geschiedenis schreef door een fabelachtige score van 7.013 punten te halen.  Hiermee werd ze de vierde atlete ooit die de kaap van de 7000 punten wist te overschrijden. De opzwiepende vlechtjes van Thiam vormen als het ware een moderne versie van de lauwerkrans, al eeuwenlang het symbool van overwinnaars.

Publieksprijs

Niet alleen de professionele jury, maar ook het grote publiek mocht dit jaar kiezen bij de Nikon Press Photo Awards. Het fotominnende grote publiek selecteerde eveneens de De lauwerkrans van Nafi Thiam van Jasper Jacobs als winnende foto van de Publieksprijs. 

Hans Swaelens, Marketing Manager Nikon Benelux: “Meer dan ooit zijn de Nikon Press Photo Awards een prijs voor en door fotografen. Uit deze editie blijkt opnieuw dat België toptalent in huis heeft op het vlak van persfotografie. Nikon vindt het ontzettend belangrijk dat zij het forum en de erkenning krijgen die zij verdienen.”