Jarige Opnieuw & Co Kessel kreeg al 70.000 klanten over de vloer

OpnieuwencoEen jaar na de opening van Opnieuw & Co in Kessel is de kringwinkel een succes. De 33 medewerkers hebben het afgelopen jaar 70.422 klanten ontvangen en 418.077 tweedehands stuks verkocht. 8.274 mensen brachten goederen binnen, voor een totaal van 348.317 kilogram. En in de winkel dronken de klanten 248 kilo gratis koffie op (met 228 kilo suiker).

Deze kringwinkel-megastore aan de Grote Steenweg 55, met een oppervlakte van 1.500 m², is dus een topper. Dat heeft diverse redenen: de goede ligging, de grote parking en het zeer diverse aanbod, van fietsen, boeken, kleding, speelgoed, huisraad en meubelen tot elektro waar 1 jaar garantie op wordt gegeven. Zowel de hoeveelheid die aangeboden wordt als de kwaliteit van de goederen lokt heel veel bezoekers. De top drie van de best verkochte producten wordt aangevoerd door kleding, gevolgd door meubelen  en huisraad. De meest bizarre stukken die verkocht werden, zijn een echte mensenschedel en een levensgrote koe uit polyester.

Om het succes de baas te kunnen, werken  er in dit filiaal van Opnieuw & Co 33 mensen, waaronder vier leidinggevenden. Het grootste deel van deze mensen heeft een grote afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Zeven personen konden na een tewerkstelling bij Opnieuw & Co in Kessel al doorstromen naar een nieuwe, vaste baan.

Opnieuw & Co is dankbaar voor de steun van het gemeentebestuur van Nijlen. “Zonder hun steun was het nooit gelukt. Via het OCMW worden er leefloners tewerkgesteld en er is ook financiële steun voor Opnieuw & Co. Omdat door de vele auto’s de uitrit naar de steenweg niet voldoende veilig was, heeft de gemeente bovendien de openbare weg aangepast.”

Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de winkel krijgen alle bezoekers zaterdag 4 juni een drankje en is er 10% korting op alle goederen.