Het is een bijzonder jaar voor het Puurse familiebedrijf Interieurglas. 30 jaar nadat Jeff Raes begon met Art Glass Atelier, waar in 2005 ook Interieurglas bijkwam, heeft hij het bedrijf officieel overgedragen aan de tweede generatie. Redenen genoeg voor Unizo provincie Antwerpen om hun regioraad er te koppelen aan een bedrijfsbezoek.

Interieurglas is een familiebedrijf dat totaaloplossingen in glas biedt. Recent heeft de familiale overdracht plaatsgevonden, toen de aandelen van de ouders officieel werden overgedragen aan de zussen Kenny en Jill Raes. “Het feestjaar gaat gepaard met een recente uitbreiding”, zegt zaakvoerster Kenny Raes. “Langs de Rijksweg in Puurs, waar we al decennia gevestigd zijn, is onlangs een nieuw atelier in gebruik genomen.” Kenny is sinds twee jaar lid van het bestuur van Unizo Puurs. “Ik wil er de focus verbreden van de klassieke handelaars naar de ondernemer.” Interieurglas houdt op 11 en 12 maart opendeurdagen. Samen zetten ze met meer dan 50 ondernemers uit de regio op initiatief van Bouwunie Klein-Brabant/Vaartland de deuren open.

Unizo provincie Antwerpen is in volle transitie. De zelfstandigenorganisatie wil onder leiding van de nieuwe provinciaal directeur Sofi Van Ussel inzetten op een lokaal contact met de ondernemers. “Wij gaan naar de ondernemers om te luisteren en hen te betrekken”, zegt ze. “De regioraad, die was afgevoerd, hebben we sinds mei nieuw leven ingeblazen. We willen per kwartaal een regioraad samenroepen in het arrondissement Mechelen. Daar waar die vroeger uit afgevaardigden van de verschillende, lokale afdelingen bestond, is nu iedere ondernemer welkom.” Op dinsdag 27 juni organiseert Unizo provincie Antwerpen een zomerfeest. “Ook dat moet een nieuwe, provinciale traditie worden voor de ondernemers op de laatste dinsdag van juni.”