Om zijn twintigste verjaardag te vieren, verwent IT-specialist Elmos uit Mechelen zijn consultants en klanten met een verjaardagsgebakje. Er werden maar liefst 3.500 gebakjes uitgedeeld. Elmos loopt als een trein. De jongste vijf jaar is de omzet verdubbeld en binnenkort werft de onderneming haar 200ste consultant aan. En er zijn 100 nieuwe vacatures in het vooruitzicht om de groei te bestendigen.

Elmos werd in 1997 opgericht door Eddy Lambaerts. Met een gemiddeld groeiritme van 14,10% per jaar de afgelopen vijf jaar is het een gezond bedrijf en een gevestigde waarde binnen het Belgische IT-landschap. In 2011 bedroeg de omzet van Elmos 9,6 miljoen euro. In 2015 was dat 19,5 miljoen euro. Voor 2017 ambieert de IT-specialist een omzet van 25,5 miljoen euro, met belangrijke nieuwe klanten als Allianz, Ravago, Securex, Engie, Attentia, Proximus, Veritas en Xerius.

Voor mei van dit jaar wil Elmos 200 consultants in dienst hebben. De ambitie is te groeien naar een bedrijf met 300 consultants. Liesbeth Debruyn, CEO van Elmos: “We hebben momenteel meer dan 100 openstaande vacatures. We werven o.a. functioneel analisten, business analisten, projectleiders en .NET developers aan. We zoeken de perfecte klik. Dat kunnen zowel jonge consultants zijn die nog geen werkervaring hebben – ons Young Potentials Program stoomt jong talent klaar – als consultants met jarenlange ervaring.” De onderneming hecht veel belang aan retentiemanagement. “We zorgen ervoor dat onze medewerkers zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en een carrière uitbouwen waar iedereen beter van wordt.”

De consultants van Elmos worden ingezet bij bedrijven om pieken op te vangen en om de juiste vaardigheden op het juiste moment in huis te halen. “Het gaat vaak over gespecialiseerde en projectgebonden IT-diensten. De inzet van tijdelijke werkkrachten zorgt voor flexibiliteit bij onze klanten. Maar de Elmos-consultant onderscheidt zich vooral doordat hij of zij zich als een meedenkende partner opstelt en zo part of the family wordt. Dit is een absolute meerwaarde.”