De Antwerpse provincieraad heeft een positieve beslissing genomen voor Janssens nv uit Lier, specialist in productie en groothandel van veranda’s. Het bedrijf kan nu de stockage van zijn goederen centraliseren.

Janssens nv heeft vorig jaar een uitbreiding doorgevoerd. Het bedrijf dat zich aan de Mechelsesteenweg in Lier bevindt, plaatste een volledig nieuwe loods. Die moet dienst doen voor de opslag en verzending van de goederen. De nieuwe site is gelegen op een aanpalend weiland, dat daarvoor door Janssens werd aangekocht. Op de Antwerpse provincieraad is nu het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) De Beunt voorlopig vastgesteld. Dat voorziet een herbestemming van agrarisch gebied naar een zone voor milieubelastende industrie.

Het PRUP komt er in functie van de huidige behoeften van het Lierse bedrijf. “Wij stockeerden al jaren onze goederen deels bij onze toeleveranciers en deels bij maatwerkbedrijven en in gehuurde ruimten”, zegt Peter Janssens, ceo van Janssens nv. “Nu kunnen we alles centraliseren, wat onze werking alleen maar ten goede komt. Zo exporteren we een aanzienlijk gedeelte naar alle landen in Europa, Scandinavië en Amerika.” Het PRUP bepaalt wel dat na stopzetting van de huidige bedrijvigheid het gewestplan opnieuw wordt aangepast, aangezien de stad Lier hier geen permanent bedrijventerrein wil vestigen.

Janssens nv werd in 1946 als schrijnwerkerij opgericht door Constant Janssens. Toen in de jaren ’70 René Janssens erbij kwam, maakte het bedrijf de overstap naar grote hovenierserres in aluminium en glas. Janssens nv werkt op dit moment uitsluitend B2B. In 2011 werd Veranda’s Janssens in het leven geroepen. Het zusterbedrijf spitst zich toe op particulieren, aannemingswerken en bouwactiviteiten.

Het openbaar onderzoek voor het PRUP loopt van 21 maart tot en met 19 mei.