Aannemingen Jan Roobaert gaat creatief met zijn marketingbudget om. In plaats van geld uit te geven aan marketing- en reclamekosten, vergoedt het Lierse bouwbedrijf mensen wanneer ze bruikbare tips over geplande werken geven. “Als wij dan de voorziene opdracht mogen uitvoeren, dan krijgt de persoon die het project heeft aangebracht een mooie beloning”, aldus bedrijfsleider Jan Roobaert.

De beloning voor de aanbrenger kan oplopen tot 1 procent van het opdrachtbedrag, met een minimumsom van 500 euro. “Uiteraard zullen we die tips discreet behandelen”, duidt Jan Roobaert. De tips moeten in ieder geval voor geplande werken van enige omvang zijn. “Zo gaat het bijvoorbeeld om werken aan industrie-, bedrijfs- en appartementsgebouwen, scholen, kantoren en dergelijke. Ook ietwat grotere werken aan privégebouwen behoren daartoe.”

Aannemingen Jan Roobaert is vanuit de Lierse kmo-zone Duwyck actief over heel Vlaanderen en Brussel. Momenteel werken er zeven arbeiders en vier bedienden. De volgende jaren verwacht het Lierse bouwbedrijf tot twintig arbeiders door te groeien. “Vorig jaar hebben we van de FOD Economie een vergunning klasse 4 gekregen. Dat betekent dat we nu ook overheidsopdrachten tot een maximumbedrag van 900.000 euro mogen aannemen. Er komen dus nog mooie jaren aan”, besluit Jan Roobaert.

Tegen 2019 plant Aannemingen Jan Roobaert bovendien nog een uitbreiding. In dezelfde bedrijvenzone Duwyck zal de firma voor zichzelf een nieuwbouw opzetten, pal naast de huidige vestiging.