jan huygensTijdens de algemene vergadering van IAPA, de internationale associatie van accountants en bedrijfsrevisoren, in Hong Kong werd Bonheidenaar Jan Huygens verkozen tot global chairman. Hij is momenteel managing partner van A Audit, met kantoren in Antwerpen en Bonheiden. IAPA is een internationale associatie van accountants en bedrijfsrevisoren met meer dan 200 onafhankelijke leden. Hierdoor vertegenwoordigt de organisatie wereldwijs ruim 300 kantoren in meer dan 65 landen. De jaarlijkse globale omzet bedraagt ruim 1 miljard euro.

Jan Huygens is sinds 2003 lid van IAPA. De voorbije jaren was hij eerst Europees voorzitter van IAPA van 2006 tot 2012, nadien internationaal ondervoorzitter van IAPA. Negen jaar lang maakt hij dus al deel uit van de International Board. “Hij heeft een sterke geschiedenis van succesvol leiderschap, kan innovatieve ideeën genereren en begrijpt wat de mondiale behoeften zijn van onze leden”, zegt Stephen Hamlet, CEO IAPA. “Al deze kenmerken maken van hem de ideale persoon voor deze rol. Ik kijk enorm uit naar onze samenwerking.” Jan Huygens wil met IAPA een nieuwe richting voor groei inslaan. “Het beroep evolueert op wereldwijde schaal, de internationale behoeften van IAPA leden en hun klanten veranderen, dus ook wij moeten ons als organisatie aanpassen en mee evolueren”, aldus Huygens.

Naast Kan Huygens telt A Audit nog twee andere partners en een tiental medewerkers. Het kantoor bekleedt een 100-tal commissarismandaten in middelgrote familiale ondernemingen, Belgische dochters van internationale groepen en vzw’s in de regio Antwerpen-Brussel. Daarnaast voert het ook bijzondere audit-opdrachten uit, zoals de verslaggeving inzake vereffeningen, inbrengen in natura en fusies en splitsingen, zowel als adviesopdrachten inzake overnames van bedrijven.