In het Mechelse bedrijvencentrum De Regenboog heeft syndicuskantoor Jalo Beheer zijn derde vestiging geopend. Jalo Beheer had al kantoren in Schoten en Oevel.

“De regio Mechelen en Vlaams-Brabant sluiten nauw aan bij ons huidig actieterrein rond Schoten en in de Kempen”, zegt Hedwig Van Doninck, zaakvoerder en CEO van Jalo Beheer. “Mechelen is centraal gelegen om die stad zelf, Dendermonde, Aarschot, Heist-op-den-Berg en Lier te bedienen en kennis te laten maken met een ISO 9001 gecertificeerde syndicus.”

In de regio Mechelen-Lier beheert Jalo Beheer tot nu toe al een vijftigtal gebouwen. “In eerste instantie zullen in ons Mechelse kantoor 2 à 3 mensen werkzaam zijn, ondersteund door ons hoofdkantoor in Schoten op het gebied van telefonie, administratie en boekhouding. Afhankelijk van de expansie zullen we in de toekomst bijkomend personeel aannemen.”

Professioneel syndicus is volgens Jalo Beheer bijna een knelpuntberoep geworden. “De laatste tien jaar kwamen er jaarlijks gemiddeld 3.220 appartementsgebouwen bij in Vlaanderen, goed voor zo’n 18.731 individuele appartementen op jaarbasis. Intussen daalt het aantal syndici om het toenemend aantal appartementen te beheren. Eind 2015 waren er nog 6.112 Nederlandstalige syndici. Vlak voor de zomer waren ze nog met 6.072, en hun aantal daalt verder.”

De reden voor de daling is volgens Jalo Beheer dat de job van syndicus steeds complexer en veeleisender wordt. “Een verregaande professionalisering dringt zich op. Met Jalo Beheer heeft Vlaanderen nu voor het eerst een syndicus die aan de hoogste internationale ISO-kwaliteitsnormen voldoet.”