technopolisDe Raad van Bestuur van F.T.I vzw en Technopolis NV heeft dinsdag beslist dat in wederzijds overleg per 1 maart 2016 het mandaat van Erik Jacquemyn als gedelegeerd bestuurder en directeur van F.T.I/Technopolis wordt beëindigd.

De Raad van Bestuur heeft Erik Jacquemyn gevraagd om als adviseur strategie gedurende een jaar zijn ervaring en expertise voor de strategische ontwikkeling, het stakeholders management en de conceptuele inhoud van F.T.I/Technopolis ter beschikking te willen stellen en de instelling te vertegenwoordigen in de Europese en internationale organisaties van Science Centers.

De leden van de Raad van Bestuur hebben nog lovende woorden voor Erik Jacquemyn. “We bedanken hem voor het pionierswerk dat hij zovele jaren heeft geleverd bij de uitbouw van F.T.I/Technopolis. Het is mede dankzij zijn inzet dat Technopolis vandaag een unieke plaats inneemt in Vlaanderen en ver daarbuiten. Zijn strategische visie en de internationale erkenning die hij geniet, dienen hierbij onderstreept te worden.”

Zeer recent heeft de Association of Science-Technology Centers (ASTC), de wereldvereniging van science centra, Erik Jacquemyn gevraagd om samen met 2 collega’s de nieuwe task force te vormen voor de International Science Center Day. Hij zal daaraan zijn bijdrage zal leveren, onder meer met het oog op de voorbereiding van de Science Centre World Summit in 2017.

Intussen blijft Ingrid Letellier directeur ad interim van Technopolis. Er wordt een oproep gelanceerd voor kandidaturen om de leiding van F.T.I/Technopolis op te nemen.