ixordoccleDankzij de nieuwe innovatieve samenwerking tussen Internet of Things specialist Ixor uit Mechelen en Doccle, het digitale consumentenplatform, kan je vanaf nu als autobestuurder inzicht krijgen in je rijgedrag en je wagen. De samenwerking moet leiden tot veiligere wagens en een meer zuinige milieuvriendelijke rijstijl. Dit innovatieproject kan leiden tot toepassingen in de verzekeringswereld, in fleetmanagement en bij particulieren.

Ixor heeft onlangs zijn IxorTalk platform uitgebreid met de connected car functionaliteit. Dit product laat wagenbeheerders toe om eenvoudig draadloos te connecteren met elke gewenste wagen via de cloud. Door het verzamelen en verwerken van data in realtime verkrijgen fleetmanagers en bestuurders een up-to-date overzicht van de toestand van alle beheerde wagens. Een wagen uitrusten met IxorTalk is eenvoudig. De hardware omvat een compacte module die in een standaard contact moet worden gestoken – plug & play.

Door de samenwerking met Doccle krijgen nu ook de bestuurders zelf inzicht in de gegevens van hun wagen. Roel Verbeeck, CEO van Ixor, verduidelijkt: “Op dit moment worden de data van Ixor hoofdzakelijk gebruikt door verantwoordelijken van het wagenpark of door verzekeringen. Deze info kan echter ook interessant zijn voor de bestuurder zelf, niet enkel om de toestand van de wagen na te gaan, maar vooral om bijvoorbeeld zuiniger en ecologischer te gaan rijden. Via Doccle raakt deze info nu snel en eenvoudig tot bij de bestuurder, die het van hieruit handig kan inkijken en delen.”

Met Ixor kiest Doccle voor een verrassende nieuwe partner. Doccle is een digitaal platform waar documenten voor lange tijd veilig bewaard worden, maar ook een toepassing waarmee je direct bestanden zoals facturen kunt afhandelen. Met Ixor worden softwaredata en gegevens automatisch in een Doccle account geüpload om hiermee rijgedrag te analyseren en voortdurend bij te sturen.

Om de samenwerking tussen Ixor en Doccle meteen concreet te maken, zullen er in in de nabije toekomst een vijftal Doccle-gebruikers worden uitgekozen om als eerste een IxorTalk-module in hun wagen te plaatsen.