IVAREM recycleert met Recupel en De Kringwinkel

recupelIVAREM, de intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer in de regio Mechelen, organiseert samen met Recupel en De Kringwinkel op 30 mei een ophaling van oude elektro-apparaten in Lier.

Van 8 tot 12 uur kan iedereen zijn afgedankte elektro gratis inleveren op het Felix Timmermansplein, zodat Recupel het kan recycleren en er de nuttige grondstoffen uit kan recuperen voor hergebruik.

“In 2014 konden we tijdens 49 Recupel on Tour-acties zo’n 159 ton oude elektro inzamelen”, vertelt Peter Sabbe, general manager bij Recupel. “Een echt succes, maar we blijven inzetten op het bewustmaken van de consumenten over de correcte inlevering van oude elektro-apparaten in het containerpark, de detailhandel of de Kringwinkel. Aan de hand van initiatieven als Recupel on Tour kunnen we het verlies van waardevolle grondstoffen door foute afdanking beperken.”

“Afgedankte elektro-apparaten blijven vaak in de kast liggen of worden uit het zicht opgeslagen op zolder omdat mensen vaak niet weten waar ze ermee naartoe kunnen”, zegt Rita Van den Bossche, voorzitter bij afvalintercommunale IVAREM. “Recupel on Tour brengt het inzamelpunt naar de mensen toe: je geeft je oude en/of defecte toestellen af en leert meteen bij waarom dit belangrijk is en hoe die toestellen of de grondstoffen ervan een tweede leven krijgen.”

Oude elektro dat tijdens Recupel on Tour wordt ingezameld, ondergaat een grondige screening. Apparaten die nog bruikbaar zijn, komen bij De Kringwinkels terecht.