Ivarem (Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen) lanceerde woensdag zijn mobiele recyclagepark met een test in de Mechelse Mahatma Gandhistraat, en dat was meteen een succes. Er kwamen maar liefst 350 bezoekers op af.

Ivarem baat 11 recyclageparken uit verspreid over 10 gemeenten (Berlaar, Bornem, Bonheiden, Duffel, Lier, Mechelen (2), Putte, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek). Alle inwoners uit de gemeenten kunnen terecht in ieder park van Ivarem. “We merken echter dat een deel van de bevolking niet op het recyclagepark geraakt. Om te vermijden dat recycleerbare afvalfracties om die reden bij het restafval belanden, lanceert Ivarem een mobiel recyclagepark. Op die manier kunnen de inwoners ook wat besparen op hun restafvalfactuur, want de meeste afvalstoffen worden gratis aanvaard op het mobiele recyclagepark”, aldus Rita Van den Bossche, voorzitter van Ivarem.

Het mobiele recyclagepark aanvaardt bijna alle afvalstoffen die ook op het gewone recyclagepark mogen worden aangeboden, maar enkel in kleine hoeveelheden. Afvalstoffen die met de (aanhang)wagen worden aangevoerd, stuurt Ivarem door naar het normale recyclagepark.

Het mobiele recyclagepark zal in 2017 op 12 sites, verspreid over Willebroek, Sint-Katelijne-Waver, Lier en Mechelen, worden opgesteld; eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar.