IT-consultant scoort met Dumteez

MiMGeert Schepers, IT-consultant bij DHL, is het creatieve brein achter Dumteez.be, een website waarop T-shirts met zijn designs worden verkocht. De meeste designs schreeuwen zijn liefde voor Mechelen uit. Vaak staat ook de toren van de kathedraal er op. Geert heeft zelfs Made in Mechelen-shirts, al hebben die niets met onze ondernemerswebsite te maken.

“Dumteez is een uit de hand gelopen hobby”, zegt Geert Schepers. “De naam Dumteez is heel toevallig gekozen. Het moest een naam zijn die niet te lang is, grappig en verwant met T-shirts (teez). Eigenlijk kan je Dumteez vertalen als domme T-shirt of stomme T-shirt.”

Hij maakt alle ontwerpen zelf. “Sommige zijn bewerkte foto’s, andere zijn ontwerpen die ik zelf teken via een tekenbord (Wacom).” De T-shirts worden gedrukt door het Duitse bedrijf Spreadshirt. “Zij zorgen voor de website, het printen van de shirts, de verzending en de dienst na verkoop. Ik krijg een commissie per verkocht ontwerp.”

Naast de verkoop via de webshop zoekt Geert ook naar vaste verkooppunten in de stad. Hij hoopt dat de Mechelse slogans zullen aanslaan bij chauvinistische Mechelaars en zelfs bij toeristen.