canguruIT-bedrijf CANGURU, het Mechelse straathoekwerk en Mechelse Hattrick vzw organiseren op zondag 12 juni de CANGURU Solidarity Cup. De opbrengst van het voetbaltornooi op de velden van De Nekker gaat naar de werking van FC Hattrick, het Mechelse thuislozenteam dat uitkomt in de Belgian Homeless Cup.

De samenwerking tussen Mechelse Hattrick en CANGURU komt er op voorzet van Straathoekwerk Mechelen. “Vorig jaar trakteerden we onze medewerkers op een atypisch teambuildingmoment”, zegt Els Urbanczyk, HR Manager bij CANGURU. “Ze voerden nuttige klusjes uit bij sociale organisaties en goede doelen. Via het Mechelse straathoekwerk kwamen we in contact met tal van organisaties, waaronder Mechelse Hattrick. Enkele CANGURU-medewerkers hielpen met de verhuis van hun volkskeukenproject naar een nieuwe locatie.”

Met de CANGURU Solidarity Cup breit het IT-bedrijf een vervolg aan zijn sociaal engagement. Het blijft niet bij een voetbaltornooi ten voordele van FC Hattrick. “Als extraatje heeft CANGURU een gloednieuwe voetbaluitrusting voor FC Hattrick”, zegt Urbanczyk. “Na zes jaar heeft het team absoluut een make-over verdiend. We nemen ook een jaar de huur op ons van de sportzaal waar de spelers wekelijks trainen.”

Voor Mechelse Hattrick en Straathoekwerk Mechelen is het extra-sportieve plaatje tijdens het tornooi even belangrijk als de prestaties op het veld. “Voor onze spelers is het belangrijk dat zij in contact komen met mensen die ze doorgaans niet ontmoeten, dat ze even uit hun netwerk breken en zich op een positieve manier kunnen tonen”, zegt Jonas Maris, community manager van KV Mechelen en coördinator van Mechelse Hattrick. “Voor Mechelse Hattrick en Straathoekwerk Mechelen is dit tornooi dan weer een uitgelezen moment om onze werkingen en projecten aan de andere deelnemers voor te stellen. We zijn tevreden dat we dankzij CANGURU een platform krijgen om dat op een ongedwongen manier te doen.”

Straathoekwerk Mechelen wil in de toekomst meer inzetten op een samenwerking met bedrijven. “De positieve samenwerking met het IT-bedrijf CANGURU motiveert ons om personeelsdagen te organiseren en te ondersteunen”, geeft schepen van preventie en veiligheid Stefaan Deleus aan. “Daarmee willen de straathoekwerkers de leefwereld van de gasten waarmee ze werken dichter bij de burger brengen.”