MECHELEN – Twee Limburgse en een West-Vlaamse onderneemster zijn genomineerd voor de WOMED Award, waarmee Unizo en Markant vzw de vrouwelijke ondernemer van het jaar bekronen. Er zijn ook vijf genomineerden voor de prijs van meest beloftevolle onderneemster, en één van hen is de Mechelse Isabelle Storme.

De WOMED Award staat voor WOMen in Enterprise and Development. De prijs is een bekroning voor inspirerend vrouwelijk ondernemerschap die ook andere vrouwen moet aanzetten om de sprong naar een eigen zaak te wagen.

De drie finalisten voor de prijs zijn Marjola Maes van recuperatiebedrijf Degels Metal uit Ieper, Marina Doggen van Gutami Solar, een groothandel in zonnepanelen uit Beringen en Alexandra Limage van transportbedrijf Sprint Transport uit Houthalen-Helchteren.

Mechelse

Per Vlaamse provincie is er ook een genomineerde voor de prijs van meest beloftevolle startende onderneemster. Voor de provincie Antwerpen werd Isabelle Storme uitgekozen. Deze Mechelse richtte in 2012 CenEnergy op, een bedrijf dat diverse vormen van laadinfastructuur voor elektrische voertuigen aanbiedt voor bedrijven, particulieren en openbare instellingen. Zij is gedelegeerd bestuurder van het bedrijf dat gevestigd is in Wijnegem.

Isabelle is sinds vorig jaar tevens ‘first lady’ van EV Belgium. Zij is de stichtster van deze non-profitorganisatie die bestuurders van elektrische voertuigen op alle mogelijke manieren steun wil bieden. EV Belgium helpt ook bestuurders die van een traditionele wagen willen overstappen op een elektrisch voertuig

Haar ondernemersmotto: “Geluk is een attitude, in het leven ben je voor 90% verantwoordelijk voor je situatie. Je maakt elk moment van de dag keuzes, het zijn die keuzes die zullen leiden tot succes en geluk.”

De uiteindelijke winnaressen worden onder meer verkozen via een publieksstemming, die nog tot 7 februari loopt op www.womedaward.be. De uitreiking vindt plaats op 7 maart in het KBC-Auditorium in Brussel.