Ferm Bio Food and Market uit Keerbergen is één van de vier Vlaamse kanshebbers op de titel van Beste Groenterestaurant van de Benelux. De andere Vlaamse kandidaten zijn Hofke van Bazel uit Bazel, Condacum uit Kontich en Fleur de Sel uit Kasterlee. Er zijn ook vier genomineerden uit Nederland en vier uit Luxemburg.

Bij Ferm Bio Food and Market kan je 100% biologisch ontbijten en lunchen, shoppen en gerechten meenemen. Alles wat je er kan eten en kopen, is gemaakt met producten van eerlijke handel. Bij de teelt werden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. De zaak steunt ook sociale projecten.

Het bedrijf van Yves de Bakker en Patricia Silverans, met chef Cristina Guidali in de keuken, is nauwelijks een jaar open en heeft al een aanzienlijke reeks nominaties, prijzen en eervolle vermeldingen verzameld. Zo werd Ferm Bio Food and Market opgenomen op de hotspotwebsite Newplacestobe en won het een bronzen medaille bij de Gouden Goesting 2016. Er was ook een nominatie in de categorie Beste Hospitality Concept van de Venuez Awards 2016.

Ferm hoopt uiteraard de titel van Beste Groenterestaurant van de Benelux in de wacht te slepen en benadrukt zijn liefde voor groenten. “We willen graag aantonen dat gezond en lekker prima samengaan en kiezen overtuigd voor biologisch gecertificeerde producten. Ferm wil groenten absoluut in de kijker zetten. Onze befaamde veggieburgers, die zowel in de take-way als in het restaurant dagelijks op de kaart staan, worden volledig huisgemaakt. Wij zijn geen vegetarisch restaurant maar leggen bij elk bord de focus zeker op de groenten.”

De winnaar wordt bekendgemaakt op 1 mei. De genomineerden worden deels beoordeeld door een professionele jury onder leiding van groentekok Frank Fol en deels door het grote publiek. Stemmen voor Ferm kan hier.