ANTWERPEN, NIEL – In het zopas gepubliceerde nummer van InZicht, het economische tijdschrift voor ondernemers van de Provincie Antwerpen, wordt gefocust op het stimuleren van ondernemerschap en op initiatieven die (door)starters helpen groeien.

Met meer dan 140.000 ondernemingen is de provincie Antwerpen een ondernemende regio en het aantal ondernemingen stijgt elk jaar.

Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie, Landbouw en Innovatie: “Wij hebben als provincie de voorbije jaren sterk ingezet op het stimuleren van ondernemerschap. Dit doen we met tal van initiatieven, vaak in nauwe samenwerking met verschillende partners. Ik ben zeer tevreden dat dit een succes is. De voorbije jaren kende onze provincie een forse groei van het aantal startende ondernemingen. Bij het stimuleren van ondernemerschap focussen we ook op jongeren, want ze zijn de ondernemers van morgen. En we hebben ze nodig, want onze groei en economische activiteit zijn voornamelijk het resultaat van ondernemerschap.”

Anicells

In het economische tijdschrift van de provincie worden interessante initiatieven uiteengezet die starters kunnen helpen. Eén van die initiatieven is Anicells, gevestigd in het Wetenschapspark in Niel. Jonge biotechbedrijven kunnen er nieuwe behandelingen in celtherapie ontwikkelen. Daarbij worden cellen van menselijke of dierlijke oorsprong gebruikt om ziekten zoals kanker en diabetes te behandelen. Een start-up kan er onder begeleiding van experten een klinische studie opstarten of een medicijn verder uitwerken.

Accelerator Anicells staat open voor KMO’s, starters en spin-offs vanuit verschillende regio’s en faciliteert de vermarkting van celtherapeutische producten via spin-off trajecten.

Meer dan 8000 ondernemers krijgen rond deze tijd het tijdschrift InZicht in de bus. Wie nog geen magazine kreeg, kan zich inschrijven voor een gratis abonnement via www.provincieantwerpen.be (zoek op InZicht).