WILLEBROEK/HEFFEN – Op 23 februari legt projectontwikkelaar Investpro uit Heffen de eerste steen van Vaartlink. Dat nieuwe woonproject in de Van Landeghemstraat in het centrum van Willebroek zal in totaal 61 appartementen tellen.

In drie fases zullen er 61 appartementen worden gebouwd rond een ruim binnengebied. Het project moet in de toekomst dan ook een schoolvoorbeeld vormen van een inbreidingsproject. Vaartlink moet rust en ruimte verbinden met comfort en bereikbaarheid in het Willebroekse centrum.

De bereikbaarheid is bovendien één van de grootste troeven. “Op minder dan 5 minuten en je op de A12, één straat verder ligt het station en ook de markt of het groen van Het Broek bevindt zich op wandelafstand”, zegt Katrien Peeters, coördinator projectontwikkeling bij Investpro.

Verder zal Vaartlink zich typeren door een open karakter. De architectuur is zo vormgegeven dat de gevels aan de Torenstraat en de August Van Landeghemstraat wat naar achter inspringen. “Zo sluit de vrije ruimte rond de Sint-Niklaaskerk aan bij de extra ruimte die gecreëerd wordt. Willebroek beschikt zo binnenkort over een extra plein. Dat is niet alleen voordelig voor de toekomstige bewoners, maar voor alle Willebroekenaars.”

In cijfers

In het woonproject is er een mix van 61 appartementen met 1 tot 3 slaapkamers, gaande van 65 tot 150 vierkante meter en met elk een ruim terras. Vaartlink telt 3 tot 4 verdiepingen. Bovenaan zullen er zich 9 penthouses bevinden. In de ondergrondse kelder wordt er plaats voor 54 autostaanplaatsen, 61 fietsenstallingen, de technische lokalen en de toegang tot de verschillende gangen van 3 residenties voorzien.