viabuildViabuild is opnieuw volledig in handen van de families Verhaeren en Deckx. Die hebben de holding Gimv uitgekocht. Het Mechelse aannemingsbedrijf blijft evenwel doorgaan op de ingeslagen koers. Viabuild, het vroegere Wegenbouw Verhaeren is in enkele jaren tijd uitgegroeid van een kleine KMO met hooguit 50 personeelsleden tot een geïntegreerde bouwgroep met liefst 750 werknemers.

De snelle expansie van de groep is mee aangestuurd door de Gimv die in de afgelopen jaren de indrukwekkende overnamestrategie van Viabuild onderbouwd heeft. Viabuild heeft zowat negen bouwbedrijven overgenomen en kan zijn klanten nu een volledige portefeuille aan bouwactiviteiten aanbieden. Van afbraakwerken met het vroegere Jan Stallaert tot asbestverwijdering, asfaltproductie, wegenbouw, burgerlijke bouwkunde en rioleringswerken. Viabuild tekende verleden jaar voor een omzet van 170 miljoen euro en heeft zijn werkterrein ondertussen uitgebreid over het hele land.

Opmerkelijk in de strategische ontwikkelingen van het bedrijf is vandaag de inbreng van de holding Vermec, de familieholding van de Verhaeren’s. Voor Vermec is de 50%-participatie in Viabuild de belangrijkste activa. Michel en Christian Verhaeren zijn als bestuurder mee betrokken in de strategie, het dagelijks beleid wordt evenwel aangestuurd door ceo Carl Van den Eynde.

Vermec zoekt ondertussen interessante diversificatiebeleggingen in groeibedrijven. Daaronder recent Fiets!, een fietswinkelketen. Verder AZR (zandrecyclage), De Tondeldoos (media), SmartHome (vastgoed) en Eternal Sun (testapparatuur voor zonnepanelen).