INTIX strikt Argenta Spaarbank

braetHet Mechelse INTIX, leverancier van innovatieve oplossingen voor de financiële sector, levert sinds kort zijn INTIX Message Warehouse-oplossing aan Argenta Spaarbank. Argenta koos voor de INTIX-software om onder andere de verplichte compliancerapportering naar de Europese Centrale Bank te automatiseren.

Dankzij de INTIX Message Warehouse kunnen financiële instellingen rapporten die gebaseerd zijn op hun financiële berichten zowel lezen, rapporteren als analyseren, ongeacht welke formaten ze hebben of van welke systemen ze komen. De operationele efficiëntie neemt toe en banken kunnen ook beter voldoen aan de wet- en regelgeving inzake financiële rapportering.

“Sedert 1 januari 2015 moeten wij betalingsstatistieken genereren ten behoeve van de Europese Centrale Bank”, aldus Geert Ameloot, CFO van Argenta. “Dankzij de INTIX-oplossing kunnen deze data veel sneller en gemakkelijker worden opgezocht en geanalyseerd. Zo kunnen we nu voor het management meer gedetailleerde rapporten produceren en vragen van cliënten sneller beantwoorden. Het systeem bespaart ons niet alleen tijd maar komt ook de klantentevredenheid en de algemene reputatie van onze bank ten goede.”

Via geïntegreerde en flexibele business intelligence-dashboards krijgt de bank meer inzicht in de berichtenstromen. Ze kunnen deze zelfs in real-time raadplegen. Ook complexe formaten zoals SEPA-data (of Swift MX data) en grensoverschrijdende betalingen kunnen nu probleemloos worden verwerkt en geanalyseerd.

Marc Braet, Managing Partner bij INTIX, voegt eraan toe: “Met de INTIX Message Warehouse krijgen financiële instellingen toegang tot al hun opgeslagen berichtendata en lange-termijn archieven. Doorgedreven opzoekingen, rapporteringen en business intelligence-functionaliteiten worden mogelijk, ongeacht het type van financiële boodschappen. Hierdoor kunnen banken snel en probleemloos voldoen aan interne audits en allerlei compliance-eisen.”

INTIX is een internationaal georiënteerde leverancier van innovatieve diensten voor de financiële wereld. De softwareoplossingen van INTIX dragen bij tot een grotere operationele efficiëntie en doen de operationele kosten dalen. In België levert INTIX zijn softwareproducten aan onder andere KBC Bank en KBC Commercial Finance. Daarnaast levert het Mechelse bedrijf ook oplossingen aan financiële instellingen in Europa, Rusland, Azië en Zuid-Amerika. INTIX is officieel geregistreerd als SWIFT-partner.