Marc Braet.

Marc Braet.

INTIX, leverancier van innovatieve oplossingen voor de financiële sector, heeft een overeenkomst ondertekend met Imágenes Computarizadas de Guatemala (ICG). Het akkoord houdt in dat INTIX zijn INTIX Message Warehouse-oplossing zal leveren aan ICG en zijn belangrijkste vier banken.

De INTIX Message Warehouse-oplossing bezorgt de banken die lid zijn van ICG gedetailleerde rapportering van audit en compliance en daarnaast eveneens functionaliteiten voor incidentenbeheer. Ze krijgen met de implementering van deze oplossing tevens een waardevol inzicht in de berichtenstroom, dankzij de geïntegreerde en flexibele business intelligence dashboards.

De INTIX Message Suite biedt financiële instellingen een gecentraliseerde oplossing om toegang te krijgen tot al hun opgeslagen berichtendata en lange termijn-archieven, waardoor zeer doorgedreven opzoekingen, rapportering en business intelligence (BI)-functionaliteiten mogelijk zijn, ongeacht het type van de financiële boodschappen.

Gebruikers van de INTIX Message Warehouse-oplossing kunnen genieten van een toegenomen operationale efficiëntie en een significant lagere Total Cost of Ownership.

“Bedrijven die financiële diensten leveren, slaan constant significante volumes aan financiële berichten op. Dat stelt hen voor een enorme uitdaging, want veel van die berichten zijn opgeslagen in verschillende formats en platformen”, zegt Marc Braet, Managing Partner van INTIX. “Onze oplossing zorgt ervoor dat financiële instellingen die berichten kunnen raadplegen, sorteren en analyseren en dat rapporten kunnen worden opgesteld op basis van de berichten, om welke formats of systemen het ook gaat. We zijn ervan overtuigd dat de implementatie onze klanten aanzienlijke besparingen en operationale efficiëntie zal opleveren.”

Het hoofdkantoor van INTIX is gevestigd in Mechelen.

ICG is een non-profit organisatie die software applicaties en technologische diensten levert. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Guatemala in Centraal-Amerika.