Uitzendbureaus Accent Jobs en Actief Interim, beide met heel wat kantoren in de regio Boom-Mechelen-Lier, scoorden hoog in de rangschikking van beste werkplekken van 2017. Die rangschikking wordt opgesteld door Great Place To Work Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School. In de lijst met organisaties met meer dan 500 werknemers eindigde Accent Jobs derde, en het bedrijf veroverde eveneens de Innovative Hiring Practices Award. Actief Interim werd tiende in de rangschikking van bedrijven met minder dan 500 werknemers.

Accent is trots op zijn bronzen medaille. “Een bedrijf dat zich wil wapenen voor de toekomst, moet in de eerste plaats over gelukkige en talentvolle medewerkers beschikken”, zegt HR Manager Lien Byttebier. “Dat realiseren we met een sterk programma dat focust op beweging en gezondheid, maar ook met heel veel trainingen, opleidingen en coaching. We zorgen ervoor dat onze medewerkers vertrouwd geraken met de vrij open bedrijfscultuur van Accent zonder poeha en hiërarchie. Als belangrijke speler in een people business bij uitstek die er prat op gaat snel de juiste talenten ter beschikking te stellen van zijn klanten, zijn we het natuurlijk aan onszelf verplicht om een sterke focus te leggen op menselijke verbondenheid.”

Het bedrijf is ook blij met de Innovative Hiring Practices Award. “Deze Award beloont Accent omdat het bedrijf op een innovatieve manier mensen rekruteert. Dat gebeurt via allerhande sociale media-kanalen zoals Whatsapp, Facebook en LinkedIn. Bovendien helpt Accent bedrijven door op maat gemaakte jobdagen te organiseren, en de applicatie SWOP hielp al 1.215 kandidaten aan een job.”

Ook Actief Interim doet heel wat inspanningen om zijn eigen medewerkers happy@work te houden. Aan de toekenning van het label Great Place To Work ging een grondig onderzoek van Vlerick vooraf, waarbij ook de eigen medewerkers werden bevraagd. Algemeen directeur Marc Maesen: “Bijna 90% van onze personeelsleden was bereid om zijn mening te geven. Hun massale deelname en positieve getuigenissen waren van doorslaggevend belang voor het behalen van het label van Great Place To Work.”

“We willen onze mensen uitgebreid bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Met deze erkenning bewijzen we dat Actief Interim bestaat uit een ongelofelijk gedreven team dat met verenigde krachten werkt met mensen én voor mensen. Keep up the good work, dat gaan wij ook doen vanuit het management.”