MECHELEN – Een twintigtal bedrijven – waaronder Made in Mechelen – kreeg dinsdagmorgen tijdens de eerste Speakerscorner@Voka welgeteld één minuut om zich voor te stellen.

Netwerken en pitchen, en leren van en met elkaar, dat is de bedoeling van Speakerscorner@Voka, een nieuw initiatief van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen. Bedrijven kunnen zich inschrijven voor een pitch van 1 minuut en leren van elkaar hoe ze hun presentatie zo bondig, efficiënt en overtuigend mogelijk kunnen houden.

Aandacht opeisen

Is dit de zoveelste ontbijtmeeting voor lokale ondernemers? “Nee, het is meer”, zegt Jan Van de Poel, persverantwoordelijke van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen. “Het verschil met bijvoorbeeld een Open Coffee is dat elke ondernemer die pitcht telkens een minuut de volle aandacht van alle aanwezigen kan opeisen. Bij Open Coffee is het toch telkens van persoon naar persoon gaan, kennismaken en dan telkens opnieuw je verhaal doen.”

Gaat het dan meer in de richting van BNI-bijeenkomsten? “Met BNI zijn er inderdaad wel wat overeenkomsten, maar bij deze organisatie komen telkens dezelfde mensen uit een en dezelfde BNI-groep samen. Bij Speakers Corner is het de bedoeling dat er wordt gepitcht voor een sterk gemengde groep van mensen die specifiek voor dat event opdagen.”

De volgende Speakers Corner zal plaatshebben tijdens het voorjaar van 2018.

Benieuwd wie de eerste pitches voor hun rekening namen? Onze fotograaf Joren De Weerdt maakte een fotoreportage.