Kimmo Arola. © InOpSys.

MECHELEN – Het Mechelse technologiebedrijf InOpSys heeft een nieuwe R&D Project Leader aangeworven. De Finse expert zal bedrijven helpen om oplossingen te vinden voor afvalwater. InOpSys heeft tevens zijn website een update gegeven.

InOpSys is gespecialiseerd in innovatieve en duurzame oplossingen voor de behandeling van afvalwater op een bedrijfssite, en vooral bij farmaceutische en chemische bedrijven. Met een mobiele opstelling wordt het water gerecycleerd.

Het team van het Mechelse bedrijf is aangevuld met de Fin Kimmo Arola. Hij is een expert op het vlak van membraantechnologie in water- en afvalwaterbehandeling, geneesmiddelen in afvalwater en advanced oxidation processes (AOP).

Het afgelopen jaar is het bedrijf gegroeid van twee naar zeven medewerkers. Momenteel zijn er nog vacatures voor een process engineer en een laborant.

Nieuwe website

InOpSys heeft tevens zijn website volledig vernieuwd. “Het verschil tussen de oude en nieuwe website is dat de bezoeker duidelijker en meer overzichtelijk kan zien hoe zijn afvalwateruitdaging kan worden opgelost, maar ook hoe hij door onze samenwerking kan bijdragen aan circulaire economie, wat nu – en zeker in de toekomst – steeds belangrijker wordt”, zegt Naomi Queeckers van InOpSys.

“Daarnaast staat ook duidelijk vermeld wat de toegevoegde waarde is van ons alternatief voor afvalwaterbehandeling. Niet enkel voor de klant op het vlak van duurzaamheid en kostenefficiëntie, maar ook wat betreft de Sustainable Development Goals op wereldniveau waaraan iedereen zijn steentje moet bijdragen.”

De nieuwe website is ook toegankelijker en visueel meer aantrekkelijk voor iedereen, waar de vorige meer gericht was op mensen in het vakgebied door de grote hoeveelheid aan technische info.

InOpSys werd pas in december 2015 opgericht als spin-off van de KULeuven, maar kreeg al internationale erkenning. Eind vorig jaar werd InOpSys al genomineerd voor een Rising Star.