MECHELEN – Janssen Pharmaceutica is bekroond met een Belgian Business Award for the Environment. Het bedrijf kreeg de prijs voor zijn samenwerking met twee regiobedrijven: het Plant-on-a-Truck-project met het Mechelse InOpSys en het Circular Economy Project met De Neef Chemical Processing uit Heist-op-den-Berg.

De Belgian Business Awards for the Environment worden tweejaarlijks toegekend. Zij bekronen bedrijven die hun economische activiteiten combineren met zorg voor het milieu dankzij groene innovaties.

Het Plant-on-a-Truck- project van het jonge Mechelse technologiebedrijf InOpSys is een innovatieve, kosteneffectieve en duurzame oplossing voor de behandeling van afvalwater op een bedrijfssite. Met een mobiele opstelling wordt het afvalwater ter plaatse gerecycleerd.

De Neef Chemical Processing uit Heist-op-den-Berg recycleert solventen van de bedrijfsprocessen bij Janssen. De afvalstromen gaan naar De Neef. Daar worden ze behandeld, zodat 90% van de solventen opnieuw kan worden gebruikt.

Koelingsapparatuur

De derde plaats bij de Belgian Business Awards for the Environment was voor Baltimore Aircoil uit Heist-op-den-Berg. Het bedrijf ontwikkelt koelingsapparatuur. Baltimore Aircoil kreeg de onderscheiding voor de ontwikkeling van Nexus™, een nieuw product op basis van innoverende warmtewisselaartechnologie. Het toestel neemt minder plaats in, verbruikt 30% minder water en is 30% energiezuiniger.