Innovator of the Year is een Mechelaar

VanIngelgemDat Yves Van Ingelgem van Zensor behoorde tot de top 7 van jonge Belgische vernieuwers die door MIT Technology Review werden geselecteerd voor de prijs Innovators Under 35 was al bekend. MIT Technology Review heeft Van Ingelgem woensdagavond ook nog eens uitgeroepen tot Innovator Of The Year in België.

De eerste generatie van Innovators Under 35 Belgium combineert technologie met innovatie en creativiteit om een antwoord te bieden aan de uitdagingen van onze moderne samenleving. De organisatoren van de prijs bekronen de meest briljante en talentvolle jonge vernieuwers die oplossingen zoeken op het vlak van onderwijs, geneeskunde en energie.

Uit de zeven geselecteerde Belgische vernieuwers is de Innovator van het Jaar verkozen. Mechelaar Yves Van Ingelgem (33) heeft deze prijs in de wacht gesleept met de ontwikkeling van een corrosiedetector, die een toekomst biedt voor windenergie door windmolens aan de kust meer rendabel te maken.

Innovators Under 35 is de meest prestigieuze erkenning toegekend door MIT Technology Review en is tevens een wereldwijde gemeenschap voor technologische pioniers. Spaanse, Franse, Poolse, Duitse, Italiaanse en nu ook Belgische Innovators vormen samen de Europese community binnen deze exclusieve groep die elk jaar verder uitbreidt.

De winnaars van alle zes edities (Frankrijk, België, Polen, Italië, Duitsland en Spanje) nemen in het najaar deel aan de European Summit. Die omvat twee dagen met activiteiten en discussies rond innovatie en ondernemerschap. De Innovators zullen er ideeën uitwisselen, nieuwe oplossingen bedenken voor uitdagingen van het Europa van vandaag en op zoek gaan naar manieren om zowel op regionaal als op mondiaal vlak impact te hebben.