Innovatieacademie voor vernieuwende ondernemers

Voka – Kamer van Koophandel Mechelen gaat op 30 september van start met een nieuwe Innovatieacademie. Met dit initiatief richt Voka zich tot ondernemers die bewust op innovatie willen inspelen. Geïnteresseerde bedrijfsleiders die in hun ondernemerschap bij de pinken willen blijven, kunnen zich nog op de valreep inschrijven.

HeeremansDe Innovatieacademie brengt KMO-bedrijfsleiders samen voor zes uiteenlopende sessies. “Bij elke sessie krijgen de deelnemers tools aangereikt om marktgericht te innoveren, waardoor ze hun concurrenten een stapje voor kunnen blijven. In de huidige economische omstandigheden is innoveren nu eenmaal geen keuze, maar een must”, benadrukt manager Projecten Myriam Heeremans van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen.

De innovatieacademie biedt niet enkel extra kennis en handige tips, maar is tevens een ideaal platform om van gedachten te wisselen met experts ter zake en collega-ondernemers met gelijkaardige uitdagingen.

Deze academie past in het groter initiatief Ik Innoveer. Dat gaat uit van het Departement van Economie, Wetenschapsbeleid en Innovatie (EWI) van de Vlaamse overheid, in samenwerking met de Innovatiecentra en Flanders DC. Over heel Vlaanderen werden de afgelopen 2 jaar reeds zo’n 20 verschillende innovatieacademies georganiseerd.

De sessies hebben telkens plaats op woensdag, om de twee weken. De opeenvolgende thema’s zijn creativiteit, marketing en sociale media, business modelling, digitale marketing, klantentevredenheid en pitching.