RobojobNet een jaar geleden pakte RoboJob uit Heist-op-den-Berg op de Duitse AMB-beurs uit met drie innovaties. Eén van die drie innovaties was de assenuitbreiding, waarmee behalve schijven, ook assen automatisch beladen en ontladen kunnen worden op CNC-draaimachines. Een jaar later hebben al 17 klanten de uitbreiding aangekocht. Het was dus een schot in de roos.

“De 17 orders voor deze optie zijn zowel van nieuwe als van bestaande klanten”, aldus Helmut De Roovere. De Roovere is niet enkel de mede-oprichter en -zaakvoerder van RoboJob, maar ook de bedenker van de assenuitbreiding. En volgens hem zijn er drie redenen waarom het concept zo goed aanslaat in de markt: “Dat zijn gebruiksgemak, flexibiliteit en nauwkeurigheid. Met onze Turn-Assist en Mill-Assist producten hebben we reeds aangetoond dat de insteltijd van de automatisatie voor een nieuw product tot slechts 5 minuten beperkt kan worden. Deze filosofie hebben we doorgevoerd naar de assenuitbreiding. Zo stel je een nieuw type as in een mum van tijd in voor tot 4 verschillende bewerkingen”

Ook de positionering van de assen is verder vereenvoudigd d.m.v. sensortechnologie. Zo moeten de operatoren de assen niet meer uitlijnen.

“Bovendien zijn we met de assenuitbreiding erin geslaagd om de flexibiliteit van onze klanten verder te verhogen. Dankzij ons modulair concept kan élke klant zélf beslissen hoe zijn automatisering op maat er moet uitzien. Onze klanten kopen standaard producten aan, die met standaard uitbreidingen kunnen worden aangevuld. Het zijn als het ware bouwblokken om een automatisering op maat te bouwen, en zo krijgt elke klant uiteindelijk die automatisering die zijn behoeften het beste beantwoordt.”

“Dat er nu, na één jaar, al 17 klanten deze uitbreiding hebben aangekocht, getuigt niet enkel van de kwaliteit van onze oplossing voor assen. Het bevestigt vooral dat onze klanten in ons modulair concept geloven, en dat ze onder andere dankzij deze uitbreiding hun automatisering op maat kunnen bouwen. Daar geloven we bij RoboJob heel sterk in, en daar blijven we ook continu aan verder bouwen”, besluit De Roovere.

RoboJob is specialist in de automatisering van CNC-machines. Het bedrijf werd opgericht in 2007 als een dochteronderneming van Aluro-Group NV. Bedoeling was zich autonoom bezig te houden met het opnieuw rentabiliseren van de verspanende industrie die jaar na jaar door de gewijzigde marktsituatie haar marge heeft zien afnemen.