BEERZEL – Prof. Dr. Wim Laurier is aangesteld als directeur van het inno.com Institute. Dat is het enige privébedrijf in Europa dat ook als hogeronderwijsinstelling is erkend. Met de aanstelling zet de onderneming uit Beerzel verder in op internationalisatie.

“In de academische wereld is er een brede toegang tot kennis, maar vaak ontbreekt het aan tijd, middelen en ondernemerschap om het in de praktijk te brengen”, zegt kersvers voorzitter Wim Laurier. “In een bedrijf als inno.com kan ik mijn ambitie waarmaken om waardevolle kennis met uiteenlopende partijen uit te wisselen en om een mooi evenwicht tussen de theorie en de praktijk te bereiken. Dat zit duidelijk ook in de genen van het inno.com Institute. Voor mij is dit dus een logische stap.”

Wim Laurier behaalde een master en een doctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de UGent. Hij startte zijn academische carrière als lesgever aan de University of Delaware en de Michigan State University in de Verenigde Staten. Zijn onderzoek over bedrijfsarchitectuur werd uitgebreid gepubliceerd in verschillende academische tijdschriften. Voorheen was hij ook directeur van het SMASH Researchcentrum en hoofddocent aan de Université Saint-Louis in Brussel.

Duidelijke plannen

Met de aanstelling van Wim Laurier zet het inno.com Institute in op internationalisatie, nauwere samenwerking met de academische wereld en met bedrijven, en op onderzoek en ontwikkeling. Wim Laurier zal zelf de bestaande master in de bedrijfsarchitectuur verder uitbouwen. Ook wordt er een nieuw opleidingstraject opgestart. Hands-on Enterprise Architect Trajectory zal naast de master eveneens stages en coaching omvatten.