Foto Joris Herregods.

Foto Joris Herregods.

Het lijkt er op dat bedrijven de boordpapieren van hun bedrijfsvoertuigen die geparkeerd staan op de bedrijfsparkings in Mechelen-Noord en Mechelen-Zuid misschien beter ’s nachts niet in de voertuigen laten. De lokale politie Mechelen-Willebroek meldt dat in de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in auto’s op verscheidene bedrijfsparkings en dat de boorddocumenten werden gestolen.

Dat was het geval in de Egide Walschaertsstraat. Daar werd de zijruit ingegooid van een vrachtwagen die geparkeerd stond op een bedrijfsparking. Het voertuig werd volledig doorzocht en de boorddocumenten werden ontvreemd. Op de Blarenberglaan werd de zijruit ingegooid van vier bestelwagens die geparkeerd stonden op een bedrijfsparking. Ook uit deze twee voertuigen werden de boorddocumenten gestolen.

Ook in de Generaal De Wittelaan werd de zijruit van een geparkeerde bestelwagen op een bedrijfsparking ingegooid. Hier werd een draagbaar gps-toestel gestolen.

“We hebben net dinsdagmiddag bestuursvergadering gehad van de vzw Industrie Mechelen Noord, waar er over dit thema gesproken is”, zegt Stefaan Van Thielen van Continental. “Het is reeds zeer lang geleden dat we op het industrieterrein nog met (voertuig)inbraken te maken hebben gehad. Als vzw kunnen we daar helaas weinig daadwerkelijk tegen doen.”

De consortiumbewaking op de industrieterreinen is in handen van Securitas.