ZEMST – In het noorden van de provincie Vlaams-Brabant is al een golfterrein in Keerbergen, en er komt er mogelijk nog één bij. De provincie Vlaams-Brabant heeft Zemst aangeduid als één van de vijf locaties waar een golfterrein mag komen.

Met het nieuwe afwegingskader voor toekomstige golfterreinen wil de provincie inspelen op de vraag naar nieuwe golfterreinen. In Zemst mag een golfterrein komen, en ook in Asse, Halle, Leuven en Tienen.

“Omdat golf wint aan populariteit hebben we als streekmotor de toekomstige mogelijke locaties voor nieuwe terreinen van 9 holes bestudeerd”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. “Het afwegingskader dat we goedgekeurd hebben, kan worden gebruikt voor de beoordeling van terreinen van 9 holes, maar ook voor terreinen op gemeentelijk en Vlaams niveau.”

“We selecteerden een aantal mogelijke locaties waar we de grootste maatschappelijke meerwaarde kunnen creëren voor een golfterrein’, zegt Ann Schevenels. “Zo zijn we voorbereid op toekomstige vragen en kunnen we onmiddellijk en objectief inspelen op behoeften van de golfsector.”

Overleg

De aangeduide locaties en de voorwaarden werden bepaald in samenwerking met de gemeenten en met de overkoepelende sectorvereniging Golf Vlaanderen. Wanneer een ontwikkelaar interesse toont in één van de locaties, wordt zijn vraag besproken met de gemeenten, omwonenden, lokale verenigingen en verschillende belangenorganisaties.

“Vanuit dit lokaal overleg verzekeren we een optimale ruimtelijke integratie en houden we maximaal rekening met andere plaatselijke vragen naar recreatie of natuurontwikkeling. Op basis van de conclusies van dit lokale overleg zullen we ons dan engageren voor de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan”, besluit gedeputeerde Ann Schevenels.