SCHELLE – Studio 100 mengt zich in heel wat nevenactiviteiten. Zo wordt Hans Bourlon de nieuwe voorzitter van Start Academy, een ideeënwedstrijd en een academie voor studenten hoger en universitair onderwijs. Ook Trooper, de start-up waar het entertainmentbedrijf uit Schelle instapte, draait uitstekend.

En of de nevenactiviteiten van Studio 100 in iets positief uitmonden. Het entertainmentbedrijf nam begin november een belang van 50 procent in Trooper, een start-up die consumenten, Vlaamse verenigingen en online shops met elkaar in contact brengt en op volle toeren draait.

Consumenten kunnen via het digitale platform geld inzamelen voor hun favoriete vereniging door online te shoppen. Al wie via Trooper surft, verdient gemiddeld 5 procent per aankoop voor zijn of haar vereniging, zonder zelf één euro extra te betalen. Trooper wist intussen al 500 verenigingen aan te spreken, goed voor een gespaard bedrag van meer dan 25.000 euro.

“Het verenigingsleven verenigt alle mensen in Vlaanderen. Verenigingen vormen ook onze kinderen en geven iedereen de kans zich te ontwikkelen”, meent Hans Bourlon. “Daarom roep ik iedereen op om zijn of haar vereniging aan te sluiten.”

Hans Bourlon stimuleert

Als nieuwe voorzitter van Start Academy laat Studio 100-baas Hans Bourlon niet alleen de allerkleinsten genieten van zijn kunnen als ondernemer. Ook een nieuwe generatie ondernemende hogeschool- en universiteitsstudenten krijgt hiermee de kans om de vruchten te plukken van zijn kennis en expertise.

Tot en met 15 februari hebben de 18- tot 25-jarigen nog de mogelijkheid om hun ideeën in te dienen voor de wedstrijd. Op 18 april zal Hans Bourlon dan de winnende student-ondernemer bekronen met 2.500 euro startkapitaal.