Impextraco uit Heist-op-den-Berg en Biocartis uit Mechelen zijn twee van de elf bedrijven die onlangs lid werden van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL).

Door aan te sluiten bij het VIL kiezen zij voor competitiviteit, innovatie, betrokkenheid, know how, netwerking en nog veel meer. De nieuwe VIL-leden zijn actief in heel diverse sectoren, zoals biotechnologie, staalproductie, veevoederindustrie, detailhandel, ICT, expeditie, automatisering, telefonie… , wat de netwerkactiviteiten bijzonder interessant maakt.

Het Mechelse Biocartis biedt innovatieve diagnostische oplossingen aan om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Biocartis’ gepatenteerd moleculair diagnosesysteem is een volledig geautomatiseerd staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem, dat zeer betrouwbare, nauwkeurige moleculaire informatie verstrekt op basis van elk biologisch staal, in bijna elke omgeving. Het maakt het mogelijk om een snelle en efficiënte diagnose te stellen, de juiste behandeling te kiezen en op te volgen.

Impextraco is een toonaangevende producent en leverancier van micro-ingrediënten voor de veevoederindustrie. Impextraco ontwikkelt functionele ingrediënten die zowel het voeder als het dier beschermen en zo bijdragen tot een veiligere voedselproductie. Daarnaast brengt het ingrediënten op de markt die de nutritionele kwaliteit van dierenvoeder optimaliseert. Het bedrijf heeft een productievestiging in Heist-op-den-Berg en is wereldwijd actief in meer dan 85 landen.