immoSiR biedt aankoopbegeleiding via Zimmo.be

SophieHet Mechelse vastgoedkantoor immoSiR (Service in Real Estate) is in zee gegaan met Zimmo.be voor het verlenen van professionele aankoopbegeleiding aan personen die op zoek zijn naar een nieuwe woning of die investeringsvastgoed willen aanschaffen.

Vastgoedcoaching, ofwel begeleiding bij het zoeken naar een woning, bestaat al langer, maar het is in Vlaanderen niet echt algemeen bekend. In naburige landen als Nederland en Groot-Brittannië wordt het bijna als vanzelfsprekend beschouwd. De vastgoedwebsite Zimmo.be gaat nu in zee met vastgoedprofessionals die hun diensten willen aanbieden als aankoopbegeleider. Onder een advertentie van een pand dat te koop wordt aangeboden, komen op de website de contactgegevens van een aankoopbegeleider uit die regio. Iemand die geïnteresseerd is in het pand, kan zich door die vastgoedprofessional laten begeleiden.

De eerste (en voorlopig enige) vastgoedexpert uit de Mechelse regio die voor deze dienstverlening in zee is gegaan met Zimmo.be, is Sophie Vandewalle van immoSiR (Service in Real Estate bvba). “Het grote publiek is er nog te weinig van op de hoogte dat deze dienst bestaat”, zegt Sophie. “Je kunt met de potentiële koper het pand gaan bekijken, maar ook een behoefteanalyse maken en het volledige proces van selectie en aankoop begeleiden. Het is niet eenvoudig om voor het eerst een woning te kopen. Als je in de supermarkt voor het rek met waspoeder staat, is het al zo moeilijk om te kiezen. Het aankopen van vastgoed is zoveel complexer. Bovendien veranderen de regelgevingen voortdurend. Ik volg zelf geregeld bijscholing om optimaal geïnformeerd te blijven.”

Sophie heeft een overeenkomst van een jaar afgesloten met Zimmo.be. “Dit is een grote speler, en op deze manier kan aankoopbegeleiding meer bekend raken. Daar wil ik zeker aan meewerken.”