BONHEIDEN – Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden krijgt een grondige makeover, met een nieuwe toegangshal, een cafetaria, een nieuwe plek voor de diensten onthaal en inschrijvingen en plaats voor infomomenten. De parking wordt ook uitgebreid.

Na 38 jaar krijgt de toegangshal van het Imeldaziekenhuis een verjongingskuur. Er komt een nieuw gebouw dat nog meer aandacht besteedt aan de noden van patiënten en bezoekers. Bij die vernieuwing heeft het ziekenhuis vier focuspunten: bereikbaarheid, groen, licht en toegankelijkheid.

De houtskeletbouw en groendaken van het nieuwe toegangsgebouw zorgen voor de link met de groene omgeving. Vanuit Lambertini, de nieuwe cafetaria met terras, uitgebaat door Lunchgarden, hebben de bezoekers een mooi zicht op die omgeving.

Extra parking

Dit jaar wordt de B-parking van het ziekenhuis uitgebreid met 150 plaatsen. Daarvoor werd 2.885 m² ontbost, maar ter compensatie komt er aan de Koningin Astridlaan een herbebossing van 3.385 m².

De uitbreiding van de parking hoort bij het Masterplan dat ook de circulatie op het terrein aanpakt. Er komen duidelijke voet- en fietspaden en het gebruik van openbaar vervoer wordt gepromoot. Nabij de nieuwe hoofdingang is een bushalte (op de campus).

Tijdens de werkzaamheden, die dit jaar en volgend jaar zullen worden uitgevoerd, komt er een tijdelijke hoofdingang. De ruwbouw van het nieuwe gebouw wordt opgetrokken door Groep Verelst uit Rumst.