Imelda vzw, die het Imeldaziekenhuis en WZC Den Olm in Bonheiden en collectieve autodialysecentra in Hallaar en Mechelen beheert, heeft beslist om haar magazijnfunctie onder te brengen bij Hospital Logistics. Deze beslissing werd genomen na een grondige analyse van de logistieke organisatie en processen binnen het ziekenhuis en WZC Den Olm. Voortaan zal Hospital Logistics de opslag en distributie van voorraadgoederen uit een aantal ziekenhuismagazijnen op zich nemen.

Half januari 2017 starten de eerste leveringen aan het Imeldaziekenhuis en het WZC Den Olm vanuit het Medisch Distributiecentrum van Hospital Logistics in Aarschot.

Imelda vzw heeft deze beslissing genomen in het kader van een optimale inzet van de beschikbare middelen. De nieuwe werkwijze moet efficiënter zijn en is volgens Imelda vzw ook economisch de meest verantwoorde keuze.

Het Imeldaziekenhuis telt 502 bedden en het dagziekenhuis 94 bedden. WZC Den Olm biedt opvang aan 176 ouderen.

Hospital Logistics heeft sinds jaren een leidinggevende positie op het vlak van logistieke processen voor de medische wereld. De kerntaak van Hospital Logistics bestaat uit de bevoorrading van verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen vanuit een extern medisch distributiemagazijn.

Hospital Logistics staat voor innovatie en kwaliteitsverhoging en biedt maatwerkoplossingen aan zorginstellingen. Het bedrijf biedt een totaalconcept gericht op consolidatie van goederenstromen wat leidt tot minder kosten en meer service.