BONHEIDEN – Net als de vorige jaren fietsen werknemers van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden mee met de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Om het inschrijvingsgeld van 25.000 euro in te zamelen, organiseert het ziekenhuis een gezonde soepweek.

Vijf teams met daarin patiënten, artsen, verpleging, paramedici en medewerkers van ondersteunende diensten van Imelda, in totaal 40 personen die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met kanker, gaan samen fietsen ten voordele van Kom op tegen Kanker. De fietsteams beginnen aan de nodige voorbereidingen om hun sportieve uitdaging aan te gaan, want ze moeten dagelijks zo’n 250 km afleggen.

Om het inschrijvingsgeld samen te brengen, maken en verkopen 100 enthousiaste vrijwilligers van 27 februari tot 2 maart verse soep. De soeptent voor de ingang van het ziekenhuis is elke dag open van 11 tot 20 uur. Op woensdag 21 februari wordt de soepweek gepromoot op de wekelijkse markt in Bonheiden, met de verkoop van tomatensoep met balletjes.

BelOrta

Meer dan 100 vrijwilligers steken de handen uit te mouwen om 880 kg groenten te transformeren tot 2400 liter soep. Dankzij de schenking van de groenten door Belorta wordt er elke dag soep gemaakt met verse seizoensgroenten en zullen de opbrengsten integraal naar het goede doel kunnen gaan.